top of page

Korte inhoud voorstellingen

Korte inhoud kindervoorstellingen

 

"De Teef en De Beer" Theater

Theater Act-it.

Een rijke bankier uit Moskou en een jonge vrouw uit Sint-Petersburg hebben een affaire tijdens een vakantie verblijf in het mondaine Jalta. Hij ervaart dat zijn leven zich in twee werelden afspeelt: een gezin en een baan, sociale bezigheden, zichtbaar en controleerbaar. En zijn andere leven met Anna. Wat voor hem begint als een avontuurtje, verandert in echte passie. Hij besluit Anna te gaan zoeken in St.-Petersburg, waar de klucht "De Beer" van Tsjechov wordt opgevoerd. En nu?

22, 24, 26 en  27 juli om 19u30.

28 juli om 17u00.

"Vrouwentongen, veel culot" Cabaret chantant.

De Valse Teefjes doen niet aan valse lachjes!  Iedereen die al ooit een avondje met dit bonte vrouwenkoor meemaakte, weet immers dat er flink wat gelachen mag worden. En zeker als de teksten huilerige thema's beschrijven. Ze komen in hun nieuwe voorstelling "Vrouwentongen, veel culot" met letterlijk alles weg, van burn-out over artrose en pendelstress tot 'eindigen in Lochristi'.        "Vrouwentongen, veel culot" gaat over kwetsbaarheid, eenzaamheid, aftakeling en dood maar brengt evenzeer een ode aan schoonheid en veerkracht, aan de zotte vreugde van moeders en dochters die ze zijn.

19 en 20 juli om 19u30.

21 juli om 15u00.

"De Arbitraire tirannie van de liefde of wat daarvoor moet doorgaan". Theater Comedy.

Verona Verbakel en Het Kartel.

Humoristische voorstelling over de onuitstaanbare willekeur van de liefde, die wordt benadrukt via persoonlijke & historische anekdotes.

24 en 27 juli om 21u30.

"The Lunatics" Impro-comedy.

The Lunatics uit Gent zijn sinds jaar en dag een vaste waarde in de improvisatiewereld. Bij hen draait het rond snelheid, verrassing en vooral comedy. Ze overtreffen hoe dan ook je stoutste, meest onnozele of zefs eerder aangebrande verwachtingen.

22, 23 en 24 juli om 21u30.

"Hartenvrouw" Muziektheater Cabaret.

Hartverwarmend cabaretprogramma met Nederlandstalige liederen en theaterteksten.
Geschreven en gebracht door Ireen Beke (spel, zang en viool)
Jonas Veirman (piano, zang, sax, fluit en loops) en Robrecht Kessels(cello).
Regie-advies en spel-coaching: Walter Janssens en Johanna Gielen. Kostuum en decor: Simone Dörflinger / Fotografie: Jean-Pierre Fack
“Hartenvrouw zingt...
Verhalen uit het leven gegrepen.
Over beklijvende ontmoetingen.
Over loslaten en vinden wat je echt inspireert.
Over de magische band tussen generaties.
En over de liefde.
Ze schudt je levenskaarten, leest je verlangens en voedt je dromen. Haar lied is haar kracht...”

25 en 28 juli om 19u30.

"Damiaan" Indringend theater.

Jo Decaluwe

Een persoonlijke visie op deze man van inzet, geloof, moed,tegenslag en succes. Scherend langs historische feiten en interessante anekdotes, vertelt de gestorven Damiaan de gebeurtenissen vanuit zijn gevoelsleven.

21 en 27 juli om 11u00.

 

"Margrietje, Tuupe Tegoare" Gents cabaret.

Margriet Bruggeman, Wendy Antoine en luc Soens.

Oef, één jaar heeft Margrietje zich onthouden, nu kan ze het niet meer houden! "Tuupe Tegoare" met haar dochter brengen ze u op het goede en slechte pad met teksten van wijlen Oswald Versyp. Luc Soens overgiet alles uitgebreid met zijn muzikale saus. Iedereen Tuupe Tegoare!

19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 en 28 juli om 17u00.

"The Return of The Comeback" Humor.

Kamagurka en Herr Seele.

Weiger (nog steeds) te lachen met minderwaardige grappen,
hoed u voor namaak en investeer in een Belgisch product -
Kamagurka & Herr Seele komen terug!

20, 21, 22 en 23 juli om 21u30.

"KIES! Cyriel Buysse" Theater.

Jo Decaluwe

heeft zich met zijn éénmanstoneel met werk van Cyriel Buysse in de loop der jaren een heel sterke reputatie opgebouwd.

Bij het begin van de voorstelling krijg je de keuze uit 9 verhalen van Cyriel Buysse. De toeschouwers bepalen welk verhaal Jo zal brengen.

20 en 26 juli om 17u00.

 

"Royaal geflushed" Cabaret Comedy

Christian Celini.

Retteketet, het is zover! Christian Celini springt den dieperik in, hoofd eerst, borst vooruit, zicht op oneindig,… En dit voor zijn allereerste SOLO voorstelling! 
Een Cabareteske/Stand-up vertelling waar ook al eens in gedanst mag worden, en liefst veel gelachen.

22 juli om 19u30.

"Joie de trois" Muziek.

Het verloren akkoord - Dragidoro - Glisssando

Een initiatief georganiseerd door 3 enthousiaste en talentvolle muziekgroepen die ontstaan zijn vanuit muziekschool Ars Musica. Een gemeenschappelijke droom om samen op de planken te staan, wordt werkelijkheid! Glissando is een meerstemmig 20-koppig meisjeskoor dat jong en oud weet te bekoren met haar hemelse en harmonieuze klanken olv dirigente Finlay Van Wymeersch. Rutger Mathys en Sebastiaan Carron vormen samen 'Het Verloren Akkoord'. Dit komische duo brengt Nederlandstalige kleinkunst, Franse Chansons, Crooners/Jazz en sinds kort ook enkele zelf geschreven nummers! Met hun warmte en spontaneïteit kunnen ze iedereen charmeren. Dragidoro is een klassiek ensemble bestaande uit dwarsfluit, (bas)klarinet, viool, cello en piano. Zij zullen jullie ontroeren met de mooiste kamermuziek en enkele gekende tango’s. Een wervelende mix van kleinkunst en lichte muziek.

22 en 27 juli om 17u00

"Van Reynaert en andere vossen"  Verteltheater.

Frank Degruyter.

"Reynaert" is het verhaal van een door en door slechterik die alles en iedereen bedriegt, misbruikt, mishandelt, martelt en vermoordt. Reynaert is de ultieme slechterik en dat maakt van hem geen beest, maar…een mens. Reynaert draait alles en iedereen rond zijn vingers en zet iedereen tegen elkaar op. Hij maakt volop gebruik van de zwakheden van de anderen om altijd en overal zijn zin te krijgen. Zelfs van een koning die NOBEL heet ! Ver gezocht ? vergeet het. "Van den Vos Reynaerde" is misschien wel "het leven zoals het is" in de wereld van de macht, de politiek en de misdaad. Geniet ervan !

21, 23 en 25 juli om 19u30.

 

"Tegen de groei" Muziektheater.

Het Verloren Akkoord is een duo bestaande uit Sebastiaan Carron en Rutger Mathys. Ze brengen graag een divers aanbod van Nederlandstalige kleinkunst, Franstalige Chansons en Crooners/Jazz.

20 en 28 juli om 15u00.

"Purcell's DIDO and Aeneas" Opera.

OPERAminiatuur

Een compacte versie van de klassieker, met als doel opera te openen voor een breder publiek.. met jonge solisten van de Vlaamse Opera!

21, 23, 24 en 25 juli om 17u00.

26juli om 15u00.

"De vinylvreter" comedy.

Piv Huvluv

Avant-première voor Gent! Comedian PIV HUVLUV brengt met deze nieuwe voorstelling letterlijk en figuurlijk de "soundtrack van zijn leven". Anecdotes over geestverruimende muzikale ontdekkingen, (on)volledige collecties, zijn verzamelwoede, ontmoetingen met idolen en zoveel meer.

24 en 25 juli om 21u30.

"Rik en ik" Muziek.

Anke Hintjens & Rik Debonne

Een vrouw, een man, een piano, een stem. Mooie eigenzinnig verpakte liederen (van Brel tot Bizet) van 2 zoekende zielen over kwetsbaarheid en waarom we zo kunnen hunkeren naar liefde. En wat met ons geluk, verdriet, verlangen, kleine kantjes?

25,26 en 27 juli om 21u30.

"The best of 20 jaar" Comedy - muziek.

Stenzel & Kivits

Internationale comedy met klassieke muziek. Na 20 jaar bundelen ze voor het eerst hun allerbeste kapriolen onder, naast, op en met hun piano waarbij ze niets aan het toeval overlaten om het publiek op het verkeerde been te zetten. Briljante muzikanten die ook erg komisch zijn.

24 juli om 19u30.

"Rien que l'amour" Muziektheater.

Een avondprogramma. Verhalen en liederen. Recht uit het hart. Geen zeemzoeterigheid, geen goedkope covers, geen plat entertainment. Een beetje echtheid in een wereld vol fake’. Met Karlijn Sileghem, Ludo Vandeau, Ad Cominotto, Lode Vercampt, Stijn Bettens en Ronald Dhaene.

25 en 26 juli om 21u30.

27 juli om 17u00.

"Pas de Trois" Theater.

TG Wuivend riet

Met PAS DE TROIS doet Tg WUIVEND RIET aan tekst- en taalonderzoek.
Inspiratiebronnen waren teksten van Jean Genet, Harold Pinter, Rainer Werner Fassbinder, Woody Allen en Ingmar Bergman.
Een PAS DE TROIS is én een dans uit het klassieke ballet, én een dressuurproef voor paarden. Bij Tg WUIVEND RIET wordt het een psychologisch drama over hoe relaties beginnen, (al of niet) werken, eindigen, en … opnieuw beginnen. Soms is het arena dat van de paardans, dan weer dat van het slagveld nà de liefde.
Met: Nathalie Haspeslagh, Ellen Van de Poel, Cis Van Peer en Dieter Dresselaers.
Tekst & regie : Ed Vanderweyden.

26 en 27 juli om 15u00.

"Oud ijzer" Theater.

Zwarte komedie met Marilou Mermans in een zesdubbelrol. Een beeld van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket grijze plaag. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn.

26 en 27 juli om 19u30.

"Mikhail Bezverkhni "Homage aan Bach". Concert.

Ter gelegenheid van de sterfdag van J.S. Bach (28 juli 1750) brengt Mikhaïl in een drie uur durend programma met twee pauzes, alle Sonaten en Partita's voor viool solo.

28 juli om 11u00.

bottom of page